Välkommen till vårt Markaryd

sv Svenska

Språk

Sök

Välkommen till vårt Markaryd

[:sv]I år fyller Ekamant 90 år och det har nyligen firats med en lyckad fest med ägarna och personalen, berättar vd Mikael Rietz. Ekamant, som ligger i Markaryd, tillverkar slippapper som du t ex använder när du slipar en dörr hemma. Deras kunder som främst är företag inom trä- och bilindustrin finns runt om i Europa, Amerikas och Asien. Sammanlagt produceras 9 miljoner kvadratmeter slippapper varje år.

Mikael berättar att de gör allt i fabriken i Markaryd, där ca 60 personer arbetar. Även i Strömsnäsbruk finns en fabrik som arbetar med färdiga produkter som skickas till Tyskland, Baltikum och Norden. Dessutom finns det dotterbolag i en rad olika länder t ex har de dotterbolag i flera olika länder t ex Tyskland, Brasilien,  Polen, Ryssland Indonesien och Kina.

När företaget startade 1928 av markarydsbon Ernst Andersson höll det till i de lokaler, där KCM finns idag. Efter en tid flyttades företaget till Järnvägsgatan, där det finns än idag.

Vi på c/o Markaryd gratulerar så klart Ekamant till 90 framgångsrika år och hoppas på många kommande produktiva år för Ekamant![:]