Välkommen till vårt Markaryd

sv Svenska

Språk

Sök

Välkommen till vårt Markaryd

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dialogmöte

23 maj kl 17:30 - 19:30

Välkommen till Dialogmöte

Markaryds kommun har sedan tidigare antagna riktlinjer för kommunens minoritetsarbete och nu är det dags att revidera dessa. Den 23 maj bjuder kommunen in medborgare som själva identifierar sig som tillhörande en nationell minoritet till ett dialogmöte för att gemensamt ta fram en handlingsplan och mål för de kommunala verksamheterna.

Judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar hör till Sveriges nationella minoriteter. Den svenska minoritetspolitiken har sedan den introducerats syftat till att ge skydd för de nationella minoriteterna och stärka deras möjligheter till inflytande, samt stödja de historiska minoritetsspråken så att de hålls levande. Sedan 2010 finns en lagstiftning (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk och Markaryds kommun ska självklart efterleva den. Markaryds kommun har sedan tidigare antagna riktlinjer för kommunens minoritetsarbete och nu är det dags att revidera dessa. Den 23 maj bjuder kommunen in medborgare som själva identifierar sig som tillhörande en nationell minoritet till ett dialogmöte för att gemensamt ta fram en handlingsplan och mål för de kommunala verksamheterna.

Välkommen att påverka i Möjligheternas Markaryd – Tillsammans gör vi varandra bättre, du kan vara med och utveckla oss och vår kommun. Det är viktigt för oss som arbetar på Markaryds kommun att få veta vad just du tycker om våra tjänster, verksamheter och vad du ser för utvecklingsmöjligheter i vår kommun.

Torsdag 23 maj 17:30 – 19:30
Markaryds bibliotek Kungsgatan 1

Program

  • Diskussion om förskola, modersmålsundervisningen i skolan, äldreomsorgen, bibliotek och kulturproduktion.
  • Möjlighet att lämna feedback till Markaryds kommun angående arbetet med nationella minoriteter.
  • Fika

Anmälan

Anmäl dig kostnadsfritt, senast den 22 maj till Aladdin Almakmal, 0433-724 50, aladdin.almakmal@markaryd.se. Det går bra att lämna in förslag eller önskemål via mejl eller telefon om man inte har möjlighet att delta på mötet.

Detaljer

Datum:
23 maj
Tid:
17:30 - 19:30

Plats

Kulturhuset, Markaryds bibliotek, Kungsgatan 1
Kungsgatan 1
Markaryd,
+ Google Map
Telefon
0433-721 05
Visa Plats-webbplats