Välkommen till vårt Markaryd

sv Svenska

Språk

Sök

Välkommen till vårt Markaryd

[:sv]Julia Johansson, Linnéa Nilsson, Felicia Nilsson, Felicia Andersson och Emma Bringsén läser ekonomiprogrammet på KCM i Markaryd och driver UF-företaget Tillsammans är vi starka UF.

Sveriges nya regler kring plastpåsar i butik gav upphov till deras affärsidé, att erbjuda ekologiska, slitstarka och rymliga tygpåsar. Men alla fem tjejer var eniga om att de ville bidra till någonting mer. En elev på skolan hade nämligen gått bort i cancer vid den tiden de skulle påbörja sitt UF-år och det är en av anledningarna till att de skänker 50% av sin vinst till barncancerfonden.

Drivna, miljömedvetna och positiva är tre ord som beskriver Tillsammans är vi starka UF. Dessa ledord genomsyrar hela UF-företaget både internt, gentemot kunder och i produktionen. På cirka 4 månader har de lyckas sälja 170 tygpåsar via facebook men främst genom direktförsäljning och på ICA Kvantum i Markaryd, vilket har varit en highlight för dem som UF-företag.

Deras förväntningar av UF-året är att det ska vara företagsmässigt lärorikt och intressant att få ta mer del av hur näringslivet fungerar. Självklart vill de tjäna mycket pengar för att också kunna bidra med en större summa till kampen mot cancer. Samtidigt bidrar det till en förbättrad miljö.

Om du vill veta mer om UF-företaget eller kanske köpa en tygpåse, kontakta dem via Facebook/Instagram.

Källa: https://ungforetagsamhet.se/gymnasium/kronoberg/uf-foretagare-i-kronoberg/manadens-uf-foretag/januarihttps://www.facebook.com/tillsammansarvistarkaUF/[:]