Välkommen till vårt Markaryd

sv Svenska

Språk

Sök

Välkommen till vårt Markaryd

[:sv]Nu drar Markaryds Bio igång sin biofilial i Strömsnäsbruks Folkets Hus på allvar. ”Markaryd, salong 2” kallas filialen.

På fredagskvällen, den 9 februari, visades filmen Fifty Shades Freed i Strömsnäsbruks Folkets Hus, även kallad ”Markaryd, salong 2”.
Portarna öppnades ett par timmar innan för mingel med ett glas Prosecco (mousserande vin), och tilltugg.
Mat och dryck serverades av restaurang Perrongen i Markaryd, som samarbetar med Lagan Bio och Folkets Husföreningen i Strömsnäsbruk. 

Det hela började med Strömsnäsborna Lars Gahlins och Mats-Ola Pålssons ”Black Light, Den Sista Riktiga Bondfilmen”. I samband med detta kulturprisbelönade projekt så rustades Folkets Hus upp ordentligt och en ny och modern utrustning installerades i biosalongen i Strömsnäsbruk, som också finns i byggnaden.

Men ”Den Sista Riktiga Bondfilmen” var mer av en privat visning. När det gäller kommersiell bio, som nu är på gång, så krävs det ett särskilt tillstånd och en registrering, vilket nu är ordnat även för ”Markaryd, salong 2”.

Mikael Bengtsson tycker att Folkets husfastigheten i Strömsnäsbruk har rustats upp på ett fint sätt, och bedömer att det nya samarbetet kommer att fungera väl. Det samma anser man i Folkets Husföreningen. Läget för Folkets Hus i Strömsnäsbruk betraktas också som centralt och bra, vilket är viktigt.

 

Källa: https://www.smalanningen.se/article/startar-biofilial-i-stromsnasbruk/[:]