Välkommen till vårt Markaryd

sv Svenska

Språk

Sök

Välkommen till vårt Markaryd

[:sv]Det blev en dag att minnas för Laholms FK när Markaryds IF arrangerade 35:e upplagan av Sparbanken Cup.
Laholm vann nämligen både herrarnas och damernas turnering.

Sparbanken Cup startade som ett projektarbete i skolan för 35 år sedan. – Det var tredje året på fotbollslinjen. Jag har fortfarande ett gammalt program från första upplagan med spelschema och sponsorer, allt är handskrivet, berättar Lasse Jacobsson, som ännu en gång är cupgeneral för turneringen han var med och startade en gång i tiden.

– Det har ju blivit en ”happening”. Alla vet att den spelas den här helgen på året.

På lördag och söndag var Hunehallen välfylld med åskådare som ville titta på fotboll.

– Framför allt var det mycket folk i lördags då det var gruppspel för tre herrgrupper och alla damlag. – Det har blivit ett välkommet tillskott till klubbkassan, myser Lasse Jacobsson.

Sparbanken Cup blev en succe för arrangörerna Markaryds IF, men inte så mycket för det sportsliga Markaryd IF – båda lagen åkte ut i kvartsfinal. – A–laget föll med ett mål mot Laholm och ungdomslaget släppte in 2–3 mot Osby med nio sekunder kvar av matchen. Det är små marginaler, konstaterar Lasse.

Små marginaler var det definitivt. Tre av turneringens fyra semifinaler gick hela vägen till straffar. Dessutom slutade båda matcherna om tredje pris med målsnåla 1–0. Många matcher var oerhört jämna, men till slut stod turneringens bästa lag som segrare. Tyvärr blev turneringen lite av ett sportsligt fiasko för våra lokala lag. Varken Strömsnäsbruks a–lag, Kånna, Råstorp/Timsfors eller Hits tog sig vidare från gruppspelet.

I stället tillhörde turneringen en förening från västkusten. I damernas final höll de regerande mästarna Laholms FK för favoritskapet och besegrade uppstickaren Röke. I herrarnas final försökte Kornhult/Hishult, med förre Markarydsspelaren och inomhusfotbollsexperten, Johan Nilsson i spetsen att rubba Laholm. Men icke. Laholm punkterade matchen med sitt 3–1–mål i öppen kasse när K/H skickade upp målvakten för att försöka få till en kvittering.

Sparbanken Cup blev alltså en dag att minnas – för Laholms FK. För cupgeneral Lasse Jacobsson var det ett snabbt sätt tillbaka in i MIF–vardagen. På fredagen landade han på svensk mark efter ha varit på januariturné i Abu Dhabi med landslaget.

– Direkt in och spendera helgen i Hunehallen. Det är stora kontraster, skrattar han. – Det är skillnad i nivå på spelarna, men fotboll är fotboll och det är alltid roligt. Nästa torsdag ska han och resten av scouterna träffa landslagsledningen. I början av mars blir det resa till Svarta havet för lite workshop. – Så nu börjar arbetet inför VM. Får jag Mexico på min lott så blir det San Francisco och Dallas där de ska träningsspela. Annars blir det Sydkorea, men det är inte klart var dem ska spela ännu. – Det blir en kul sommar. Att jag skulle till VM hade jag inte trott för ett par år sedan, avslutar Lasse Jacobsson. Det kommer blir en kul fotbollssommar.

Fakta: Sparbanken Cup 2018 Herrar Kvartsfinal Kornhult/Hishult–Strömsnäsbruk U 1–0 Markaryd 1–Laholm 1 0–1 Markaryd 2–Osby 2–3 Knäred–Laholm 2 0–1   Semifinal Kornhult/Hishult–Osby 2–1 Laholm 1–Laholm 2 3–2 str.   Bronsmatch Osby–Laholm 2 1–0   Final Kornhult/Hishult–Laholm 1 1–3   Damer Semifinal Laholm–Trönninge 3–2 str. Vittsjö–Rke 2–3 str.   Bronsmatch Trönninge–Vittsjö 1–0   Final Laholm–Röke 1–0

Källa: https://www.markarydsif.se/markarydsif-sparbankencup/nyheter/1095812/sparbanken-cup-2018 & https://www.smalanningen.se/article/dubbelt-laholm-i-sparbanken-cup/[:]